"Loftet"

Hej bloggen.
Idag ringde vår nya hyresvärd. Imr ska vi hämta nycklarna till vår nya lägenhet, kl 17 :D:D:D Oj va jag e spänd och förväntansfull. Flyttbilen går inte förrns på lördag. Hur ska jag klara av att vänta tills dess :S Vi har ifs lite att pyssla med, ska måla och tapetsera lite innan vi flyttar in alla grejjer. Jag har döpt lägenheten till loftet :)




Idag har jag och Polly haft en riktig slapp-dag. Kom hem vid 11, åt lite lunch sen somnade vi båda i soffan och vaknade inte förns vid 3. Gud va skönt det var. Nu har vi precis bakat en chokladkaka *mums*. Titta mamma va duktig jag e :)
 

Vi hörs imr
puss och kram
Sara och Polly


Earth hour

Söndag.
Brukade vara den mest ångestfyllda dagen på veckan. Så är det inte längre. Ganska skön dag tycker jag. Det är fint väder idag, Albin är ute och byter däck på bilen. Lite tidigt kanske :S Men men...

Igår var det Earth Hour. Jag och Anna var nere på stan. Vi skulle egentligen gått till Puben men den var stängd, saknades arbetare. Vi blev jätte besvikna. Vi fick ta till plan B, så istället gick vi till lilla puben. Där åt vi fantastiskt goda hamburgare, skrattade åt ett roligt visitkort, fick ragg och jobbade lite extra som servitriser till några gubbsjuka gubbar som satt bakom oss :P Tänk vad man kan hinna med på bara några timmar. Till slut blev vi lite trötta på all uppmärksamhet så vi valde att äta efterrätten någon annanstans. På Larmtorget var det fest, det var bara 15 minuter kvar tills klockan var halv 9 och några tappra människor stog vid ett tält och lyssnade på någon som sjöng falskt på scenen, minuterna innan det skulle släckas.
Vi vandrade vidare och slutade på Harrys med efterrätt och kaffe. Oj va gott det var. Där släcktes det ner men jag blev besviken att det var så få som hade släckt. Hela stan var upplyst. Vad förlorar man på att släcka en timme och tända lite ljus och ägna lite tid åt varandra istället för att titta på TV??? Varför ska det vara så jobbigt, det förstår jag inte. Jag hoppas att man inför Earth hour en gång varje år. Varför inte!!!?

(jag hade kunnat äta 4 av dessa alldelses själv :P)

Hemma igen, här var det Raj Raj. Hela huset fullt med sjöbusar. Det var ju fotboll på TV. Soffan var full så jag slog mig ner mellan några flyttkartonger på två vertygslådor. Mysigt.

Nu ska jag fortsätta njuta av denna härliga söndag. Imr börjar ny kurs, Handelsrätt. Det ska bli skojj :)
Till mamma och pappa: i mitt påskägg skulle jag vilja ha en lagbok :P

Puss och kram
Sara och Polly

Tuss, tuss, tussilago

Jag har märkt, till min förvåning, att det är många här som inte vet hur en tussilago ser ut :S Att se en tussilago för första gången på året är ett av mina favorit-vårtecken (att hitta blåsippor är oxå härligt). Därför har jag svårt att förstå hur man INTE vet hur en tussilgo ser ut. Jag ser det som min plikt att lära dessa ovetande människor detta, så jag ska därför lägga upp lite fina bilder. Se och lär :D




Visst är det vackert. Nu finns det inga tvivel kvar hoppas jag ;) Om någon skulle hitta en tussilago så får ni gärna säga till. Jag måste nämligen hitta en före Albin för då blir han skyldig mig 30 minuter massage :D 
Imr ska jag skriva lite om mitt och Annas äventyr på stan men nu ska jag titta på fotboll.
God natt
Puss och Kram

Tråkigt

Denna vecka har gått fruktansvärt lååångsamt. Har bara pluggat hela veckan (eller iaf nästan). Har inte hänt något kul, och nu regnar det oxå. Risken för depression är stor. Fast det som ger mig lite solsken i allt mörker är att nu är det bara 5 dagar kvar tills flytten :)  Det gör mig glad.

Jag och Anna tog en paus i vårt pluggande i onsdags och åkte till IKEA och åt lunch. E man på IKEA kan man inte bara gå igenom utan att titta så vi fastnade där en stund. Sen råkade vi fastna lite på hemtex oxå (hoppsan)! Jag köpte nya gardiner och soffkuddar till lägenheten, i viollila, jätte fint :) Sen blev det inte så mycket mer plugg den dagen :S
Idag gäller det. Hur ska det gå?? Har gjort mitt bästa, får se om det räker till?!!

Ikväll är det stabsfest på Taket. Suntrip-tema. Vad ska jag ha på mig?? Jag fattade inte ens att Suntrip hade med sällskapsresan att göra, jag hatar dom filmerna. Är skit tråkiga tycker jag. Hoppas en sommarklänning duger, och gå barfota (premiären för i år) :P Det är ju sommrigt.

Nu måste jag äta lunch innan jag beger mig. Håll tummarna :)
Puss och Kram
Sara och Polly

15 minuter i rampljuset / en bild i tidningen

Hej igen.
Idag vill jag bara visa vad som står i vår lokaltidning här i Kalmar idag. Östran Småland har skrivit om Albin och hans kompisar när vi var ute i helgen och spelade fotboll. Så här ser det ut


"Sjöfartsstudenten Axel Weber och hans kompisar tycker att våren kan firas med öl och spontanfotboll. FOTO: Mattias Johansson"

"Plötsligt kom våren. Med vårkänslor. Värme och fågelsång."

"Ett gäng studenter från Sjöfartshögskolan strålade samman i parken för att spela spontanfotboll, kasta frisbee och dricka lite öl.

Det var över tio grader varmt i lördags och flera av spelarna tog av sig och spelade fotboll i bara t-tröjor och linne.

I skuggan under ett träd fick Axel Weber ta igen sig lite extra sedan hans knä lagt av på plan."


Vill ni se hela artikeln kan ni gå in här:
http://www.ostran.se/nyheter/kalmar/helgen_daa_vaaren_kom_och_vaende_om

Puss och kram från
kändisfamiljen i Kalmar :)

Fruktsallad och Beck

Hej.
Sitter hemma i soffan och väntar på att Beck ska börja. Det här avsnittet verkar jätte spännande, jag tycker verkligen att Beck är skit bra. Ser fram emot söndagskvällarna nu, det kan man inte säga ofta. Idag har jag blivit intervjuad av några sjöbusar till deras projekt angående mina studier och undervisningen. Var inte så kul att höra sin egen röst inspelad :P Efter det åkte jag iväg till Öland för att plugga en stund med Anna och Aston. Just nu är vi väldigt ambitiösa, och det känns ganska bra. 


Aston ville nog att jag skulle gå hem för han var och hämtade mina skor :)



I helgen har våren vart här i Kalmar (men den är inte här längre). Vi drog ner till slottsparken igen och killarna spelade fotboll och jag tog mig en promenad på stan. Jag köpte mig en ny fin vårväska, en vit, och gick sen vidare och hälsade på Hanna på Vila. Det var så mycket folk ute på stan så hon hade fullt upp i lilla affären, så jag gick vidare. Jag gick och köpte en tidning och gick tillbaka till parken och satt i solen och läste. Sen beställde vi pizza och satt och hade picknick i solen :D (svårt ord att skriva, vet inte om det står rätt :S) De va jätte mysigt. Längtar till sommaren.


Nu ska jag gå och göra fruktsallad så den är klar tills Beck börjar. Skriver igen när jag har något kul att skriva.

Puss och kram
Sara och Polly

Vårkänslor

Hej alla glada :)
Idag är den första riktiga dagen med vår här i Kalmar. Det har ju varit fin väder tidigare men idag kändes det verkligen som vår. Tog fram vårjackan och åkte till skolan med öppet fönster i bilen.

Vilken känsla. (Så här såg det ut utanför skolan när jag kom imorse) Tyvärr var jag tvungen att sitta inne i skolan på kontoret över lunch men efter det åkte jag, Albin och några av hans kompisar ner till slottet och spelade fotboll och drack öl (inte jag för jag skulle ju köra gänget). Jag tog med mig en filt och satt och myste i solen och tittade på utsikten över vårt vackra slott :D Vilka härliga känslor. Den här våren och sommaren kommer bli toppen, jag känner det på mig :D:D:D:D




Albin och Byttan i bakgrunden.

Det kom förbi en gubbe som försökte värva killarna till Kalmar FF :P Hehe, vilket skämt :P
Så att alla vet så vann jag över albin i fotbollen :) (stolt) Albin är inte så glad....


Vi har snart packat klart lägenheten. Mamma tror att vi har packat ner Polly, eftersom jag inte har lagt upp några bilder på henne på länge. Men vi har inte packat ner henne, även om hon gärna blir nerpackad. Men hon har vart på rymmen.
 

Hon vill så gärna besöka vår granne, hon rymmer varje gång vi öppnar dörren.

Det är inte bara jag och Albin som har njutit av solen idag, nej då. Polly har legat och solat hela förmiddagen.



Så nu hoppas jag att mamma är nöjd och har tillräkligt med bevis för att vi inte har packat katten!
Nu räker det för idag, blev väldigt trött av att vara ute och spela fotboll. Vi hörs imr

Puss och kram från
Sara och Polly

Lite trött

Hej Bloggen.
Jag har hamnat i en "trött-period". Jag är trött mest hela tiden. Satt på föreläsningen idag och jäspade konstant att jag knappt hann med att anteckna. Men ändå somnar jag runt 22 varje kväll men orkar knappt gå upp på mornarna. Jag hoppas att jag håller mig vaken till Chrisine ikväll på kanal 5. Jag bara älskar det pogrammet :)

Idag har jag vart i skolan hela dagen (jätte tråkigt). Gjorde ett tappert försök att plugga lite inför tentan med Anna efter föreläsningen. Gick väl inte så bra som jag hade hoppats. Lyckas aldrig välja rätt formel (det finns typ 517 st att välja på)
Det gör mig lite frustrerad. Jag måste verkligen klara den här tentan och den första tentan i Handelsrätt (som vi har 2 Maj, kul precis efter valborg :S) eftersom jag redan nu vet att jag kommer missa den sista tentan den 5 juni eftersom Ellis tar studenten då. Fan va jobbigt. Hoppas jag kan flytta den.

Imr ska jag sitta på kontoret igen. Hade egentligen behövt plugga men någon dag kan man ju ta ledigt :) På torsdag ska jag samla in röster till pedagogpriset i skolan. Alla studenter får rösta på vilken lärare de tycker är bäst/mest pedagogisk. Läraren som får flest röster vinner ett fint pris.
Längtar tills den 1 april, ska bli så skönt. Jag hoppas att familjen kommer ner och hälsar på snart. Och nu är våren nästan här och det är jätte härligt. Man känner tydligt att man blir gladare när det är ljust och soligt ute och fåglarna sjunger. Det känns nästan som att jag är med i en musikal :P
Fast nu kom jag på att jag skulle hänga tvätten för länge sen, måste göra det nu innan jag somnar, är nära nu.
Hörs sen
Puss och kram från
Sara och Polly 

Esplanaden 15D

Ny adress från och med (senast) 1 april 2009. Ett lugn har spridigt sig i min kropp och jag känner mig oerhört lättad. Nu slipper vi fortsätta leta efter ny lägenhet och jag vet att vi kommer trivas här. Kommer ha många grillfester ute på tomten :) Här ska ni få se bilder på lägenheten, som han som bor där nu har tagit. 







Vi skrev kontrakt igår, så nu e allt klart!!
Snart inflytt....:D

ÄNTLIGEN

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN!!!!
Nu ska vi flytta :D Jag, Anna (min mäklare :P) och Albin var och tittade på en lägenhet idag. En tvårummare på 80kvm som ligger på Esplanaden. För er där hemma som inte vet vart det ligger så kan jag bara säga att det är perfekt läge, jätte centralt. Å det bästa är att det är bara några meter till puben och Corehouse. Vi ska skriva kontrakt idag eller imr.

Lägenheten är en vindsvåning med snetak och kakelung i vardagsrummet och i sovrummet. Den är ganska gammal men den har sin speciella charm, tex knakande och lutande golv. Det blir perfekt. Jag är såå glad :D Trodde aldrig att jag skulle komma från Norrliden.

Vi har redan börjat packa, vi flyttar i början av april. Det är så tråkigt, vi har så förbannat mycket grejer (eller Albin har, eftersom han vägrar att slänga) Det är nog bra att vi börjar i tid. Hoppas allt får plats i nya lägenheten :S

Nu ska vi åka ner til puben (igen) och äta, fira och må bra :)
Vi hörs imr

Puss och kram
Sara och Polly

Grattis Syster Yster



Grattis min kära Syster Yster på din 19-års dag. Jag vet själv hur meningslöst det var att fylla 19. Inget kul var att vänta med att fylla just 19. Men nu kan du räkna dagarna tills du får gå själv på Systemet :)

Hoppas ändå att du får en jätte mysig födelsedag och jag e ledsen att jag inte kunde vara där :(
Du får din Skogaholmslimpa, som du så gärna ville ha, när du kommer hit och hälsar på om några veckor.


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Slut på finbesök

Hej alla på Bloggen.
Sista dagen med finbesök :( Tråkigt, var kul med lite sällskap. Fast nu finns det inte så mycket mer för oss att göra, vi har nästan gjort det mesta. I måndags gick vi först runt på stan och kollade och gick runt slottet och hade det mysigt. På kvällen var vi hos en av Albins klasskompisar och spelade poker och "med andra ord" och hade trevligt. Jag slog ut både Christel och Albin i pokern, hihi. Albin tyckte det var lite pinsamt. Med andra ord är ett spel där man ska förklara ett ord för sina medspelare och de ska lista ut vilken ord man försöker säga. Mycket skrik blev det efter några glas vin :)Konstigt nog var Albin ALLTID med i det laget som förlorade!!!




TISDAG
I tisdags var jag i skolan på förmiddagen och Christel fick vara hemma själv en stund. På eftermiddan åkte vi ner på stan och åt på en italiensk restaurang och drack vin. Sen mötte vi upp Anna och vi gick och såg "män som hatar kvinnor". Det måste vara den bästa svenska film som gjorts!!!


ONSDAG
Idag ska Christel åka hem igen. Hon stannade några dagar extra, det var jätte kul :) Tog med henne till skolan idag på förmiddagen. Alldeles nyss åkte vi ner på stan, vi hade hittat en lägenhet på stan som vi ville kolla på. Vi gick till lägenheten och ringde på :P

Christels plan går halv 7 och sen ska jag ner på puben och äta med Anna och Malou. Hoppas vi inte behöver vänta så länge den här gången.

Jag vet en som kommer bli väldigt ledsen nu när Christel ska åka hem, och det är Polly. Dom har lekt hela tiden när hon har vart här. Polly älskar all uppmärksamhet. Hon vill inte leka med mig eller Albin längre utan det är bara Christel som duger :P

Nu när våren (typ) har kommit, har även fåglarna kommit tillbaka. Dom har Polly märk. Hela dagarna, när hon inte leker med Christel, ligger hon på soffan och spanar.



Hoppas det fina vädret håller i sig, det vore trevligt.
Imr fyller Syster Yster år. Ska inte glömma att ringa :)
Vi hörs imr

Puss och kram
Sara och Polly

Väntar finbesök

Nu e jag precis klar med att städa hela lägenheten, *pust*. 81 kvm tar inte en minut att städa direkt.
Ska ju få finbesök :) från Vaxholm. Chrille e på väg, sitter på tåget. Ska hämta henne om en halvtimme.
Jippi, äntligen någon som hälsar på :P
Lagar makaroner nu, måste hinna äta middag innan hon kommer. Gissar att den kanske blir något glas vin kväll,
och det är inte bra att dricka vin på tom mage!!
Nu e det brådis

Vi hörs imr
Puss och kram
Sara och polly


Lördag

Hej alla.
Idag har jag en lååång dag framför mig. Som tur är har halva redan passerat, men inte smärtfritt :S
Vaknade imorse med migrän. Den västa formen av migrän (tycker jag) är den man vaknar med, eller vaknar av. Kunde inte sova längre än till halv 9 för att huvudet sprängde. Det blev inte bättre av att jag visste att kl 12 skulle jag vara nere på Corehouse på styrelseutbildning i sex timmar. Den delen har jag klarat av nu. Det var inte så mycket värt att nämna, kåren pratade, sexmästeriet pratade, någon annan gubbe som kom för sent pratade jätte länge. Var inte direkt på humör att lyssna när man har sån huvudvärk. Men jag får inte vila än. Om 2 timmar ska jag åka och hämta Jenny, sen ska vi ner till Corehouse igen och jobba hela natten. Vad jag förstår så kommer vi inte komma hem förns kanske 5 i natt :S
Livet käns lite tungt just nu. Men imr när jag vaknar (typ kl 15) kommer allt kännas bättre :) Ingen får ringa mig imr innan kl 15!!!!!!!!

Har precis vart och hämtat en pizza. Gott men nu känner jag mig lite svullen :P Albin sitter och tenta-pluggar (för första gången sen vi började skolan). Vet inte om det går bra, för han tittar på TV samtidigt. Ja men alla har ju sina olika sätt att lära sig på...
 
Nästa gång får hon en egen pizza!!

Nu ska jag se om det funkar att lägga upp en video från min nya telefon. Det var länge sen nu som mamma har fått se en video på sitt "barnbarn" :P

Här ligger hon på mitt nytvättade överdrag till soffkudden och leker med sin mjukismus

Nu e det dags att göra sig iordning för en utekväll, bakom baren :)
Hörs imr

Puss och kram
Sara och Polly

"Ess is More"

Hej Bloggen.
Har vart ledig idag oxå. Jätte skönt. E inte så kul väder här, regnigt och grått. Då behöver man inte ha ångest om man stannar inne och bara myser :)

Tog faktiskt med Albin ner på stan idag och gick och fikade innan hans lektion. Vi gick till Cafe Nilsson som ligger på ovanvåningen i Baronen. Där kan man sitta och spana på folk. Det var jätte mysigt. Albin är inte riktigt en fika-kille men han följde med frivilligt (eller kravet var att jag skulle betala). Tyvärr fanns det inte så mycket folk att spana på, det var nog ingen som ville gå ut när det regnade.


Nu har det hänt grejer i Norrliden igen. Igår kom vi hem sent, för jag var på möte. Vi skulle äta hamburgare till middag, för det går fort, men hade glömt köpa lök. Albin åkte till Konsum och köpte lök. Detta var runt 19 igår kväll. Senare fick vi veta att vid halv 8 samma kväll, blev Konsum, Norrliden, rånad av en pistolbeväpnad man, en halvtimme efter Albin var där.
Oj oj... Men ingen blev skadad. 

Imr ska jag på utbildning på Kåren (vet inte vad det innebär). Hela styrelsen ska dit. Imr kväll är det "Ess is More" på Corehouse, vilket innebär att det är vi Essare som jobbar. Jag ska jobba för första gången. Ska bli kul men jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Det var länge sedan jag stog på den sidan av baren ;) Jag ser det positivt, jag får vara ute på Kalmars hetaste nattklubb (iaf för oss studenter), men jag kommer inte ha huvudvärk imr :) Jag kommer nog ifs sova lääänge på söndag, skönt!!

Men nu ska jag sätta mig i soffan med min familj och vila upp mig inför imr. Har lite att tänka på oxå.
Vi hörs på söndag

Puss och kram
Sara och Polly

Absolut Nada

Hej Bloggen.
Vi gav upp den fina lägenheten på Södra Långgatan. Den skulle bli för dyr för oss :(
Just nu är jag less på att plugga. Jag vill börja jobba och köpa en fin lägenhet jag kan inreda
fint i min egen stil. Jag brukar inte känna att jag vill sluta plugga, tvärt om, jag älskar det,
men jag vill ju så desperat flytta härifrån, och det känns nästan som en omöjlighet just nu :(
Jag kommer aldrig hitta en lägenhet jag kommer trivas med, så känns det nu.

Hehe jag hittade en annan lägenhet, precis vid fotbollsstadion. Kostande 1 miljon :P
Den var oxå super fin, två plan, nästan nybyggd. Hade två våningar, 58 kvm.
Snälla snälla pappa, kan jag inte få låna lite pengar :)

Idag har jag gjort det jag skulle göra idag, dvs INGET!!
jag har legat på soffan hela dagen och tittat på Våra bästa år och haft det mysigt med Polly.
Fast jag kunde inte låta bli att tvätta lite, har köpt nytt sköljmedel, det som mamma har. Luktar så gott.
Jag hade inget att tvätta så jag började tvätta alla kuddar i soffan.
Just det jag har skrivit ett nytt CV som jag ska skicka till Henric i Luxemburg.
Tror att rekryteringen borde börja snart, inte långt kvar till sommarn.
Hoppas, hoppas hoppas :)

Nu ska jag titta lite mer på TV (för det har jag ju inte gjort så mycket idag)
Imr e det skola igen och jag ska på UU möte kl 17.
Vi hörs imr eller senare

Puss puss från
Sara och Polly



Det var länge sedan

Hej Bloggen.
Det var länge sedan nu. Har inte haft något särskilt att skriva. Jag har oxå vart väldigt trött på kvällarna
när jag har kommit hem från skolan. Somnar kanske halv 10 men är ändå jätte trött när jag ska upp :S
Imr är jag helt ledig :) Jag ska ta jätte lång sovmorgon. Jag hoppas att jag orkar hålla mig
vaken så jag kan titta på Desperate Housewives och Christine som har säsongspremiär ikväll :D

Jag och Albin var på vår första lägenhetsvisning idag. Funderar på att köpa en lägenhet, vi ska ju ändå bo här i typ 4 år till. Denna lägenhet låg mitt i centrum, i en mysig del av stan precis vid vattnet. Den var såå fin. Tyvärr tror jag inte
att vi kommer få den. Det var många som var och tittade på den samtidigt som vi var där. Jag tror inte att utgångspriset
kommer stanna på 650.000 kr, vilket är absolut max vad vi har råd med :( Jätte tråkigt för den var jätte mysig, välskött och hade jätte mysig innergård med grillplats. Hoppas det dyker upp någon liknande snart, kanske en hyresrätt. Börjar bli väldigt less på att bo här uppe, nästan lite deppig.  


Hemresan från Sthlm gick bra. Polly fick ingen tablett den här gången. Hon spydde inte. Hon och jag satt bak och beklagade oss över hur Albin kör. Vi fick nästan hålla i oss för att inte ramla av sätet, det var inte så lätt att sova. 
Nu får det nog dröja lite innan jag åker hem igen. Inte för att jag inte vill, hotellet får bara högre och högre standard för varje gång jag är där. Denna gång fick vi till och med godis på sängen :) Det kostar så mycket att åka fram och tilllbaka. 
Nästa gång får nog bli till Påsk. Det e inte så långt kvar. I affärerna kan man redan köpa påsk-saker.


När jag var hemma hittade jag ett kort på den efterfrågade apan, Hector. Har fotat med min mobilkamera, därför den lite dåliga kvaliten. Men här är han...


Hector var en schimpans  som mamma hade hemma när hon var liten.
Han bodde i en jätte stor inredd bur i deras källare, under lägenheten men var tvungen att flytta
till zoo när reglen kom om att privatpersoner inte fick ha apor som husdjur. Här var
han ungefär lika stor som en 3-åring. Kul va!!?? :P


Nu har jag inget mer kul att skriva. Jag visar lite bilder på Polly istället för jag vet att mamma saknar
henne.




God natt, sov gott, det kommer jag göra.
Vi hörs kanske imr

Puss och kram
Sara och Polly

RSS 2.0